Ιάσων Ρουσόπουλος

Ο Ιάσων Ρουσόπουλος είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Finance and Development, School of Oriental and African Studies, University of London.

Από το 2015 είναι σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και επικεφαλής της διαδικασίας ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ. Συμμετείχε με την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ της εταιρείας ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ ΑΕ. Παράλληλα είναι μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης για την αξιολόγηση των αιτήσεων στο Διεθνή Διαγωνισμό για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε είκοσι θαλάσσιες περιοχές στην Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης. Επίσης έχει εργαστεί στον τομέα της ανάπτυξης και συμβουλευτικής επιχειρήσεων.

Σε ερευνητικό επίπεδο, έχει συν-εκδόσει επιστημονικό άρθρο με τίτλο “THE CHANGING GEOGRAPHY OF DEBT AND IMF’S INVOLVEMENT: From Global to European South”  στο επιστημονικό περιοδικό World Review of Political Economy.

Τα ελληνικά είναι η μητρική γλώσσα, χειρίζεται άνετα τα Αγγλικά και έχει καλή γνώση Κινέζικων και Ισπανικών.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ανέλαβε καθήκοντα ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.